Освен бадемово масло и масло от нар, аргановото масло е отличен съюзник за красота: това е древно лекарство, използвано от мароканското население, което през последните години се превърна в широко разпространен ресурс в целия свят благодарение на овлажняващия и стягане.

Аргановото масло се получава чрез изстискване на плодовете на Argania spinosa, растение от семейство Sapotaceae, наричано още „дърво на живота“ или „дърво от цветна дървесина“: растение, присъстващо хилядолетия (от времето на третицата), което може да пристигне до 200 години. Берберските жени използваха това скъпоценно масло преди стотици години, за да поддържат кожата на лицето млада и красива, предпазвайки я от вятъра и пустинното слънце или за да рехидратират тялото с ободряващи масажи, но и да подхранват и придават блясък на косата. изсъхнала и фризирана.

Аргановото масло се състои от около 99% от есенциалните мастни киселини и е богато на антиоксиданти, които осъществяват синергично действие за противодействие на действието на свободните радикали, като по този начин забавят клетъчното стареене.

Ползите от маслото от арган са безброй за косата като ревитализатор и овлажнител за безупречна и здрава коса. Аргановото масло насърчава повторния растеж и спомага за подсилване и подсилване на косата, като се бори и с цепените краища. Аргановото масло помага за противодействие на сухотата и дехидратацията на косата, както и като отличен детайл, особено за къдрава коса.

Аргановото масло е отлично за защита на косата от повреди, причинени от стрес и източници на топлина, не на последно място важно, предпазва косата от източници на топлина, стрес, замърсяване, дим и недостиг на храна.

Линията Imperial Argan от Vitalcare е формулирана с масло от арган и носи всички подхранващи и преструктуриращи свойства на косата, като ги хидратира, прави ги ярки, меки, неподправени и без фриз, без да ги претегля. 

Цялата гама шампоани на Vitalcare може да разгледате на нашият сайт vnosnipreparati.com.

Разгледайте и нашия богат асортимент от висококачествени италиански препарати.

Очакваме Ви и в нашите магазини в гр.Бургас:

Магазин 1: Бургас, ул. Васил Левски 91 Работно време: от 09:00 до 19:00 всеки ден /без почивен ден/
Магазин 2: Бургас, ул. Ивайло 26 /срещу Краснодар/ Работно време: от 09:00 до 19:00 всеки ден /без почивен ден/